• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

In onze dierenkliniek kunt u terecht voor alle basisbehandelingen bij uw huisdier. Zo zorgen we voor de benodigde vaccinaties bij uw hond of kat, ontwormen we uw huisdier en kunnen wij een chip plaatsen onder zijn huid.

Contact opnemen

Waarom vaccineren?

Er zijn een aantal ziektes bij katten en honden, die we niet of nauwelijks kunnen behandelen. Wel zijn ze gevaarlijk voor uw dier, soms zelfs levensbedreigend. Gelukkig is het mogelijk uw dier te laten inenten. Door het vaccineren maakt het lichaam van uw dier antistoffen aan tegen de ziekte.

Welke vaccinaties zijn er?

Er zijn voor dieren vaccinaties beschikbaar die tegen 1 ziekte helpen, maar we hebben ook zogenaamde ‘cocktails’. Hierin zitten meerdere vaccins tegelijk. Welke inentingen uw huisdier nodig heeft hangt af van verschillende zaken. Soms is bijvoorbeeld een extra vaccinatie nodig voor een reis. In onze kliniek komt u met uw huisdier langs voor de vaccinaties, volgens een vaccinatieschema op maat. We kennen de volgende vaccinaties:

  • Inentingen hond: Parvo, Ziekte van Weil, Hondenziekte, besmettelijke leverziekte, Rabiës (hondsdolheid) en Kennelhoest
  • Inentingen kat: Kattenziekte, Niesziekte en Rabiës

Vaccinatieschema kat

Voor een optimale bescherming raden wij u aan uw kat volgens het vaccinatieschema in te enten. Op deze manier bouwt uw kat antistoffen op tegen de ziektes. Indien nodig door de omstandigheden, wijkt de dierenarts af van het schema.

Kitten 9 en 12 weken:  
vaccinatie Niesziekte + Kattenziekte
Kat 1 jaar:  vaccinatie Niesziekte + Kattenziekte
Daarna jaarlijks:  vaccinatie Niesziekte
Eens per 3 jaar: vaccinatie Kattenziekte

Vaccinatieschema hond

Ook uw pup kunt u het beste al op jonge leeftijd laten inenten. Afhankelijk van de risico’s die uw hond loopt, zijn er soms extra vaccinaties nodig (zoals Kennelhoest). Standaard is het volgende vaccinatieschema:

Pup 6 weken:
vaccinatie Parvo + Hondenziekte
Pup 9 weken: vaccinatie Parvo + Ziekte van Weil (+ Kennelhoest)
Pup 12 weken: vaccinatie Parvo + Hondenziekte + Ziekte van Weil + Besmettelijke leverziekte
Hond 1 jaar: vaccinatie Parvo + Hondenziekte + Ziekte van Weil + Besmettelijke leverziekte
Daarna jaarlijks: vaccinatie Ziekte van Weil
Eens per 3 jaar: vaccinatie Parvo + Hondenziekte + Besmettelijke leverziekte

Ontwormen kat en hond

Het is belangrijk uw kat en hond regelmatig te beschermen tegen de nadelige gevolgen van wormen. Er zijn verschillende wormen: spoelwormen, lintwormen, hartwormen, zweepwormen en haakwormen. Niet alleen beschermt u door regelmatig ontwormen de gezondheid van uw kat of hond, ook voor uzelf en uw gezin is dit beter.

Pups en kittens horen al vanuit het nest ontwormd te zijn. Vraag dit altijd na en vraag dan direct ook het bewijs van de vaccinaties. Wij geven u graag meer informatie over een ontwormingsschema, bescherming tegen vlooien en andere gezondheidszaken.

Meer informatie of een afspraak maken?

Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor uw huisdier.

Contact opnemen